Заспiваю коляду

Раиса Андрейчук
Заспіваю коляду,
Щоб жилося доладу!
Щоб затишно було в хаті,
Щоб стійкі були й багаті!

Щоби діти посміхались,
Щоби мрії, всі, збувались!
Щоби мирно було в світі,
В домі тепло, як у літі!

Щоби мав хазяїн розум -
Не приймав, щоднини, дозу!
У дворі хазяйнував
І телятко годував!

Господиня, чуйна й мила -
Готувати їсти вміла!
Гарно в домі прибирати,
Ще й панчохі полатати!

Щоб свиня опоросилась,
Щоб корівонька доїлась.
Щоб несли яєчка кури,
Щоб зростали всі культури!

Часничок і кукурудза,
Щоб горох чіплявсь за вуса!
Все, що знав сколядував -
Попрошу, Господь, щоб дав!

А від вас всього, лиш, прошу -
Груші, яблука та гроші!
Ще - цукерки та горішки,
Як не жаль - горілки трішки!