***

Владимир Теплоухов
Мова і мій край

Як книгу Кобзареву в руки візьмеш,
То мов дитина чомусь так зрадієш.
Ще і рядків проглянути не встигнеш,
А тільки зміст відразу зрозумієш.

В ній зліт пташиний,  там рідна мова,
Палаюча вогнем і серцю мила.
В моїй уяві стоїть Діброва,
Від цього в мене виростають крила.

Гаї шумлять, я чую спів зозулі,
І бачу нашу хату край села.
І верби-сестри над Дінцем поснули,
Казкова тиша річкою пливла.

Там ранок і сонце променисте,
Ще тільки огляда чудовий край
І небо таке блакитне, чисте,
Це все моє і мій ранковий рай.