На роздор жж

Богдан Сухомлин
На світі вже давно ведеться:
Хтось побивається, хтось б’ється,
Хтось смерті жде, а хтось сміється.
Всі роблять те, що заманеться.

Мораль історії така:
Ніхто не має п’ятака.
Не лише доля небожа
Тримає душу і життя.

Та певно люд переведеться,
Коли на світі не минеться
Без от такого чудака,
Що має вдачу за пуття.

І звісно ж є посеред нас
Такі представники весь час.
Ми їх не бачим, бо вони
Згубили образ на землі.

Земля давно вже прогнила
Під тим зображенням життя.
І жде, поки настане час
Аби звільнитись від “украс”.

А власник йде й не помічає,
Чи втратив він, чи досі має.
Своє обличчя крижанеє
Своє нікчемнеє малеє.

Він загубив його у блиску
Монети мідної…
…Навмисно.