Узган язмыш юллары

Ваннур Рахматуллин
Мин бит сине озелеп сойгэн идем
Тик ул озакка гына булмады.
Хыялымда гына минем калдын бугай
Язмыш булды ахыры, шулай уйнады.

Ышандым шул сина, мин ышандым
hэрбер эйткэн Синен йомшак сузенэ.
Янлый алырсынмы икэн, минем йорэгемне
Тик анлата алмам гына шул, хэзер узенэ!

Язмыш юлы бит ул бик сикелтэле
Тормыш сукмагы да бормалы.
Шул бормалы сукмаклардан
Икэу генэ атлап булмады.

Союлэрдэ инде безнен сунгэн
Якты хислэрне дэ болыт каплады.
Йорэклэрдэ булган Сою хисе
Ни эшлэптер, уз еченэ урын тапмады.

Озгэлэнэ бит кунел, озгэлэнэ
Нидер житми икэн бу кунелгэ.
Эллэ инде Сине озелеп яратканга
Аны сойлэп булмый бит бер кемгэ.

Шулай итеп сунде безнен Сою!
Тик кунелдэ калды бит Сагыш.
Уткэн хислэр хэтерлэтэ бит ул
Булган дыр ул бэлкем ялгыш, бэлкем язмышш!!!