Свободу колорадському жуку

Владимир Теплоухов
Що до боротьби зі шкідниками,
Два куми об’явили їм війну.
Вони боролися було роками,
Тепер і славу набули дурну.

І хто зумів кумів так налякати?
Горілку ставлять, а вони не п’ють.
Не дай же Боже так мені страждати,
А дурні ці, ні мелють, ні кують.

А потім все ж нарешті з’ясувалось,
Всі думали до краю допились.
Куми не зрозуміли, що же сталось?
Якійсь агент їх обробив колись.

Тепер вони комасі не зашкодять,
Політику ведуть, та ще й яку.
І на плакаті літери виводять,
«Свободу колорадському жуку!».