***

Владимир Теплоухов
Горе дівчата.

Що за дим? Та це дівчата,
З медучилища коптять.
З закордону мода взята,
Лиця свіжістю горять.
Нафарбовані, розкуті,
А із вуст таке летить.
Їм якби пожити в скруті,
Та в оту голодну мить.
Та хиба цьому їх вчили?
Ті біднесенькі батьки.
Щоб цигарки ті палили,
Десь отут у закуті.