A yeder tog - der zelber veg...

Исроэл Некрасов
***

A yeder tog - der zelber veg,
Der zelber plats ba dem kanal,
Der zelber sod, der zelber breg,
Di zelbe brik un der vokzal,

An opshtel farn svetofor,
Der royter moyer, der zavod,
Der deynkmol, di apteyk... Ikh for
Un vart: ikh kum aheym, un ot...