Муборак ишки нав

Джамильчик
Гирифтори ба ишки нав,
Муборак бод туро ёрам.
Намегирям,намехандам,
Бидони рашке надорам.
Хаёт ширину бас талх аст,
пора-пора шикаста дил,
Ту мамнуни намебини,
ачаб сузест дар ин манзил.

Маро чун як шаби торе,
сиях карди нафахмидам,
Даме хам бо умеде чанд,
мухаббатро начашидам.
Зи канорам чудо гашти,
хато буд ин ки ё кисмат.
Беахд,бемехр,сангиндил,
вафоятро насанчидам.

Дили бечораву бемор,
бинолад бас шабу рузон,
Басу дарду алам доранд,
чакидахои ин чашмон.
Намехохам сузи ахдат,
намехохам чафоятро,
Фаромуш нест ишки ту.
маро аз чонам човидон.