Анама

Руслан Шаваев
Кюн къалды тышында,
Насыблы джашаум бла бирге..
Айырды тауладан мени,
Кенгь тутмакъны хунасы.
Ол эткенди узакъ
Анамы, юйюрюм бла менден,
Эм джуукъ джетдиргенди
Джюрекь, джаныма, къайгъыны.

Джукъ излемейме мен,
Зат тилемейме жангъы жылдан.
Тейрини буйругъу -
Ол, билиб олтуртханды бери..
Эсимде уа, джангъыз сагъышым:
"Къайгъы етме Анам!"
Тилимде уа, къуру бир сёзюм -
"Кечь мени! Кечь мени!"

Мен жилямайма, угъай -
Юйрене къоркъмазгъа бир затдан,
Тёзерикме негеда,
Болса да кюнюм къарангъы..
Кёзюмде, кюн, кече да - Анам.
Мени жарлы Анам!
Ол къоймаз бушуулу кюнюмде,
Джангъызлыкъ бла  мени!

Сен мени джашауум!
Мен, къайда да, сеничу джашайма!
Сакълагъанса мени ёлюмден,
Эм суукъ къабырдан!
Сен еткенсе мени тёзюмлю
Джарсуугъа, ауруугъа да,
Джылууну ётдюрюб джаныма,
Кесинги джанынгъдан..