Ось вiхоли злючi - зрадливi повii

Вера Кухарук
Ось  вiхоли   злючi  -  зрадливi   повii,
Ночами  холодними  сняться  iм  мандри.
Майбутне  -  забуте  пророцтво  Касандри
Час  зiтре…   засипле  нараз  снiговiем.

Вкраiно  кохана,  ти  вiльна  чи  бранка?
У  храмах  високих  калатають  дзвони,
Вiд  розпачу   стогнуть   i  плачуть    iкони.
Ти   вiрна   жона   чи  зрадлива  коханка?

Здiймаю  з  надiею   руки  до  неба,
Як  радiсно  чути!  Я  знаю  -  так  треба.
Спiвае  Майдан  про  омрiяну  волю.

Я  розпачу  сльози  хмариною   витру,
Злечу  бiлим  птахом  разом  з  сильним   вiтром.
У  Господа  вимолю   нам   кращу  долю.