Годинник вистукуе

Вера Кухарук
Годинник  вистукуе... темiнь i  тиша.
На  серцi   неспокiй  i  думи  сумнi.
Нестерпно i  болiсно  знову  менi
За  бiдну  краiну.   Свiй   бiль   заколишу

Неначе  дитятко...  хай спить бiля   неньки.
Знов  розпач  i  втрати…  солона   сльоза. 
В  душi  почуттiв   незбагненних  гроза,
На  щастя  крихке  сподiвання   й   тоненьке.

Зiрки  загорiлись  у  темрявi  ночi.
Ось  Янгол  на  вухо:  «Борись!»  прошепоче.
Враз  розпачу  морок  накрие  весь  свiт.

А  я  дослухаюся  голосу  серця.
Я  вiрю   у  друзiв,  що  вiрнiсть  озветься.
I  мрiю  про  волю  уже  стiльки    лiт.