Вiршi дiтям

Надежда Крайнюк
      Їжачок
По доріжці у лісок
Покотився їжачок.
Він сміється, колеться,
Ще й в клубочок згорнеться.
        Муха
Сіра муха – цокотуха
Продзижчала усім вуха.
Нашу Сонечку кусає,
Малій спати заважає.
 
        Киця
Теплу шубку киця має,
Все на сонечку дрімає.
Ліньки мишку їй спіймати,
Любить киця полежати.
         
        Гуси
Б’ють крилом,кричать, гелгочуть,
Полетіти в небо хочуть.
Тільки вже їм не злетіти,
Дуже жирні гуси ситі.
         
     Рак-санітар
Тільки сутінки спустились,
Рак з нори своєї виліз,
Дно іде перевіряти,
І водойми очищати.
***
До праці готовий
Санітар чудовий.
      
       Сліпак               
Різцями землю він копає,
І хоч очей в нього немає,
Все ж рити нори він мастак,
А звуть тваринку цю сліпак.
         
        Краб
Ніби й рак, але не рак,
Та й полює він не так.
Ходить боком він, незграбом,
Називають його крабом.

Фото з Інтернету