Загадки для дiтей на украiнськiй мовi

Надежда Крайнюк
Лапкою вмивається,
Ще й  хвостиком грається
Часто миє ротик.
Хто  це такий?…(к...к)
         
***
На квітки пахучі комаха сідає,
Жалом своїм боляче дуже “кусає”.
Солодкого меду нам принесла.
А-ну, здогадайтеся, хто це? ... (б...а)
         
***
Хто біжить через дорогу:
Довгі вуха, довгі ноги?
Сірий він стрибайчик,
То побіг наш ... (з...к)

***
У тваринки шильцем хвостик.
Цю звіринку ловить котик.
Ходить  ця тваринка нишком.
Здогадайтесь, хто це? ... (м...а)
         
***
Не літак, але літає.
Кольорові крильця має.
Прилетів на хмелик
Гарний наш ... (м...к).
         
***
Волохатий, і товстий,
І поважний, і важкий.
Назва схожа з словом “хміль”.
Ця комаха, мабуть ... (д...ь).
         
***
Пастку-сітку він сплітає,
Крил і вусиків не має.
Це не муха, і не жук.
Звуть тваринку цю ... (п...к).

2007 рік
Світлина з Інтернету