Модар

Джамильчик
Зи гурбат бо дили гирён,
Ба суят меравам модар.
Барои солхои дури,
Гуломат мешавам модар.

Будам як ч,авони нодон,
Будам як аблах,и сарсон,
Кунун бо сад пушаймони,
Ба рох,ат медавам модар.

Ач,аб озурдам дили ту,
Хато кардам бубахшои,
Пас аз ин хама беак,ли,
гамоят мекашам модар.

Бо ёди ман буди бедор,
шабу руз чашми ту буд чор,
Сарам бар санг занон гирён,
х,ама ранч,ат гирам модар.

Надорам гила аз так,дир,
хама хатои умрам буд,
Худо кош расонад он руз,
Ба куят мепарам модар.

Ба к,ибла дар намозгохи,
Худоро зора соз Ч,амил,
Ба дидори руи мох,ат,
ба хона пас равам модар.