Помiчник

Александр Зубрий
...Почуваюся зле п’ять разів на добу,
Як дивлюся за обрій подій.
Та зі страхом веду нетривку боротьбу,
Помічник, а не ворог, він мій.

Зникне страх – пропаде застережний сигнал,
Не відчую у планах проблем.
Чи невірно я їхній вкажу номінал,
Чи спалю все недбальства вогнем.

Для прогнозів мій страх, мов мінерові щуп,
Це чутливий простий інструмент.
А без страху живе лиш брехливий віщун.
І руйнує він справи ущент…

03.01.2014