Найкращая, благословенна Богом

Вера Кухарук
«Мiй  дух  знеструмив»
Iван  Гайворон

Найкращая,  благословенна  Богом.
Невже  Творець  для  горенька   створив?
Святую  правду  в  зраду  перелив?
Знеструмив  дух  за  батькiвським  порогом?

Колись   багата,   щира  i  вродлива,
Святе  творiння  вiльноi  доби.
До  волi  шлях   нелегкий  боротьби
Iй  дарувала  доленька  зрадлива.

Що  не  столiття  -   темрява  трагiчна.
Ой,  вороженькiв  було  ж  на вiку!..
Iй  душу  правдою   святою   полiкуй.
Про  волю  у  народу  дума  вiчна. 

Тараса  радiстю   освiтиться  чоло,
Коли  на  Украiнi  згине  зло.