Друг

Надежда Крайнюк
Дорога.Собака. Навкруг стоять люди:               
— Біг через дорогу… Розчавлені груди…
Протиснувсь крізь гурт юнак з поглядом ясним:
— Нарешті, знайшов… Він схиливсь над  нещасним,

Підняв, пригорнув, мов дитинку маленьку:
 — Дай, друже, мені свою лапку сіреньку…
 А сльози гіркі набігають на очі…
 Він  знав — його друг не дотягне до ночі…
 
— Терпи, оброблю я усі твої рани,
А завтра з тобою ми підемо рано
Туди, де стрибав ти і радісно бігав!
Та тільки Пірат його… більше… не дихав…

***
Невимовний біль… Жах застиг у очах…
Юнак друга мертвого ніс на руках…

16.04.2002 року
Світлина з інтернету

У вірші описана реальна історія