Тапан дустариз

Сажидин Саидгасанов
«Тупар» ягъиз чаталлайди,
КIуф гьамиша паталлайди,
Агъуз акун къвалаллайди,
Валлагь, ам ви буьркьуьвал я!

Ваз ви патав артух инсан,
Кiусни хуш туш квачир нукьсан.
Чан аламаз шумуд шисан,
Чан аламаз кьейивал я!

Ваз зун шаир яз чидачтIа,
Чиз, шаирдайц кьаз чидачтIа,
Ризкьи нез, яд хъваз чидачтIа,
Ам ви эхир хьайивал я!

Белки зунни ятIа батIул,
Вакай дуст кьун чиз-чиз ви тIул,
Кiаник квай кьве кикен стул,
Муькуьбур кьвед хайивал я!

Жува-жув кьаз галгамишдай,
Шииррин дуьдгъвер дуьзмишдай,
Вахъ рикI тахьун зун саймишдай,
Ам ви рикIин къайивал я!

Чiижрен бурж я –чIугун зегьмет,
ВакIан бурж я ягъун туьгьмет.
Халкьдиз гуз, на тагун къимет,
Ам види лап угъривал я!

Пехилвили чIурда кIвалер,
Арадал гъиз дакIанвилер.
Тiарам туштIа кутур цIилер,
Ам ви «шелед» гъуьргъуьвал я!

Ахьтин затI я хьи алакьун,
Кваз кьан тийир буш алахъун.
Суьруьдик квай габач тир кьун,
Ам крчарин куьруьвал я!

Гъиляй са затI татай чIавуз,
Агь ийида вили цавуз.
КIел хъувуртIан мад са кьве ВУЗ,
Ви зигьиндин къуьруьвал я!

Сажидинач кIандач рафтар,
Акьала, дуст, на ви дафтIар.
Пехил рикI гвай хьунни кафтIар,
Ваз Аллагьди гайивал я!