Бахтарин устIар

Сажидин Саидгасанов
Кьисметдихъ ава къариба рекьер,
Дегиш жеда ам шакъа хьиз вацIун.
Кими ийимир гьич сивелай хъвер,
Ам ишара я хура авай цIун.

Четинвилелди туькIуьда крар,
ЧIуру кIвалахар чеб жеда къарши.
Рехи хьайитIан чIулав тир чIарар,
Жувалди сефил ийимир къунши.

Ерли эх хъийиз тежедай чIавуз,
Цав кьакьан хьана, чил хьана кIеви;
Я хкаж хьухь вун гъед хьана цавуз,
Я дагъдиз элкъуьгъ, ргазвай иви.

Эгер кьисметди къалурайтIа чин,
Эгер кьисметди багъишайтIа бахт;
Ви чандал вуна кьуна кIанда кьин,
Халкьдиз багъишиз ваз амай кьван вахт.

Чир хьухь хьи ам ваз багъишнатIа ни,
Чир хьухь вуж ятIа бегьер гайи тар.
Ам ватан я ви, диде тир кIани,
Ам Аллагь я ви бахтарин устIар