Пролiсок

Надежда Крайнюк
Листочки-стріли пробились
Назустріч сонцю й весні,
Пелюстки сині розкрились,
Вклоняється квітка мені.

З віків ти прийшов далеких,
Провісник  весни і тепла,
Проліску мій  маленький,
З тобою Земля ожила.

Та тільки чому сховався
Далеко в колючий терен,
Неначе чогось злякався,
Як той полохливий дзерен?

Куди  ж  це поділись останні
Провісники всі  синенькі?
Чому ж, як колись на світанні,
Не чути спів соловейків?

Здається  я  зрозуміла,
Злякався, щоб не зірвали?!
Я стримую біль щосили,
Бо  пролісків стало  мало.

Не буду тебе я чіпати,
Погляну лиш,та й відійду.
Мені де пораду шукати,—
Страшну відвести цю біду?

Надіюсь поки на терен:
Схиливсь над тобою низько.
Нікого, знаю напевне,
Він не підпустить близько.

7. 03. 2007 рік
Фото з інтернету