Ховаються сни в темних вiтах калини

Вера Кухарук
Ховаються   сни  в  темних  вiтах  калини,
Вiтри   колисатимуть  iх   аж   до  ранку.
Розтулить  кульбаба  вуста   на  свiтанку,
З  росою   зiп`е    гiркий  присмак  полину.

Самотностi  птах  не  спiвае  про  волю.
Чи   стерлися    крила  надii  на  зламi?
Дивись,  ось  маля  усмiхаеться  мамi,
Щось  бiдне  лопоче  про  пiсню  i  долю.

Окрилена  мати  радiе  турботам,
Нас  кожна  хвилина   гука  до  роботи.
Разом  ми  здолаем   нелегку   дорогу.

Надii   жеврiе   в  серцях  наших   пломiнь,
Пошлють  небеса  нам  невидимий  промiнь.
Едина   надiя  на  Долю i  Бога.