Дощi холоднi припадали до вiкна

Вера Кухарук
Дощi  холоднi  припадали  до  вiкна,
Просилися:  «Пустiть  мерщiй  до  хати!
Не  будемо  у вас  бешкетувати,
I нiчки  темноi  не  рватимем   сукна.

О,  дайте нам  крихiточку  тепла!
I  заховайте  нас  вiд  злого  вiтру.
Краплинку  дайте  сонячного  свiтла!
Нам  не  злетiти  з  мокрого  крила».

Схололи  сонця  теплi  промiнцi,
Схилився  в  полi  сонях  обважнiлий.
А  мiсяць  в небi  молодий,  несмiлий,
Свiтив  на  долi  чорнi  камiнцi.

Життя  проходить…  день  прилiг  вмирати.
Камiння  долi  час  прийшов  збирати.