И сказка, и быль

Людмила Балахонова 2
                "Что стоишь качаясь, тонкая рябина,
                Головой склоняясь до самого тына."



И сказка - и быль
Росла рябина в поле под названием Сибирь
С детства песню пела не про клён заледенелый
А о судьбе далекой, что за рекой широкой
Стала подрастать. Великолепная стать -
Нравились, конечно, кедры. Но - нет - её ответ
 
Подружки замуж повыходили
Ну а ей что - сиротине
Век, видно, одной качаться
Да дождями умываться
 
Пела еще о Пуще... Вот погрузиться бы в те кущи
Пить "родниковую правду", а не превращаться в халду
Фибрами знала - она не отсюда
Прошло уж столетье, как занесло лихолетье
 
И вот - без пересадок, в срок для посадок
Рябинка рванула с тоскливых земель
И перелетела за тридевять, не слушая Емель
Возраст - да. Но лучше поздно, чем никогда
 
Увидела первый раз в жизни - Дуб
Он тоже оказался - однолюб
Обнялись, конечно, заплакали
Слезинки дождинками капали...
 
В кронах птицы гнёзда свили
Вот так... Передавайте привет
Любимой Сибири.

                27.12.2013


І казка - і быль
Расла рабіна у полі пад назвай Сібір
З дзяцінства песню спявала не пра клён застыглая
А пра лёс далёкай, што за ракой шырокай
Стала падрастаць. Цудоўная стаць -
Падабаліся, вядома, кедры. Але - не - яе адказ
 
Сяброўкі замуж павыходзілі
Ну а ёй што - Сіроцін
Стагоддзе, відаць, адной пампавацца
Ды дажджамі мыцца
 
Спявала яшчэ аб Пушчы ... Вось пагрузіцца б у тыя кучкі
Піць "крынічную праўду", а не ператварацца ў Халдзі
Фібрамі ведала - яна не адсюль
Прайшло ўжо стагоддзе, як занесла ліхалецце
 
І вось - без перасадак, у тэрмін для пасадак
Рябінках рванула з тужлівых зямель
І пераляцела за трыдзевяць, не слухаючы Ямеля
Ўзрост - так. Але лепш позна, чым ніколі
 
Ўбачыла першы раз у жыцці - Дуб
Ён таксама апынуўся - однолюб
Абняліся, вядома, заплакалі
Слязінкі Дажджынкі капалі ...
 
У кронах птушкі гнёзды звілі
Вось так ... Перадавайце прывітанне
Каханай Сібіры.