Не сумуй...

Александр Корнелюк
Не сумуй, що догорає осінь,
Що сльозяться хмари у цю мить.
І, що сивий іній, а не роси,
Барвами веселки мерехтить.

Не сумуй, що верби та тополі
Жалібно схилились до води.
Що вони беззахисні  та кволі,
А вже студять землю холоди.

Не сумуй, що тихо, так не дзвінко
В танці заспівали журавлі,
Обігріті сонячним барвінком,
В небесах далеко від землі.

Не сумуй,  минеться не помітно
Час зими. Як проросте  трава
Ти почуєш знову  крик привітний -
Радості пташиної слова…

Не сумуй,  розтанула вже осінь
І не плачуть хмари, більше ні…
Лебединий пух тепер, не роси,
Снігурі збирають на вікні.