I знову над свiтом завiються вiхоли синi...

Борис Смыковский
І знову над світом завіються віхоли сині,
А десь під зірками здіймається повня в зеніт.
І знову душа помандрує у марева дивні,
Шукаючи світла і щастя загублених літ.
Бездонному небу підвладна й холодному вітру,
Розправивши крила над розсипом теплих вогнів,
Шугатиме вгору, у хмарах квилітиме гірко,
І знову – додолу, низаючи сяйво снігів.
Не буде спокою! Кружляти у бурях довіку...
Аж поки здалека, розсунувши морок і лід,
Почується голос
                коханий
                у тихій молитві...
І хуга ущухне, і зорі проглянуть на світ.

І знову, край неба, багряно прокинеться світло,
І райдужні  квіти  на шибках –
                дарунок тобі.