Беларусы

Евгений Ермолович
Дзўны народ беларусы:
Жывуць і што патрыёты кажуць,
Ад продкаў белыя маюць абрусы
І імі сталы расцілаюць.
А слова беларускага не кажуць…

І топчуць мову і хаюць,
Але любяць…
Любяць і плачуць,
Што Беларусь  сваю хаваюць.