De dorul tau... на румынском языке

Анатолий Унку
 Ce, mai visezi sa te astepte,
 Sa-i sorbi sarutul de pe buze,
 S-o strangi dinnou ca ieri la piept,
 Si sainii sa-i dezmierzi prin frunze?

 Trezeste-te, e doar un vis,
 O aschiere dintr-o clipa,
 Ce-a evadat din Paradis,
 Si-n Vesnicie se risipa.

 Napraznic port atata vrere,
 Caci nimeni nu o ia-n chirie,
 Si ce ma fac cu-asa avere?
 N-am cui s-o las in mostenire.

 Nemanghaiat tu cui ma lasi?
 Neamplinit cui trebuiesc?
 -Hai,- fie-ti mila de un patimas,
 De dorul tau eu ma topesc...

 (Anton Barbu) a. 03.12.2000