Шон Маклех - 40 Белое... Чёрное...

Катерина Крыжановская
Бiле молоко чорноji корови
Шон Маклех
                «Той лиш існує, хто схований,
                Видиме – сон і примара…»
                (Григорій Сковорода)

Хлопець який зазирнув у темряву,
У холодне єство світу сього
Нині складає вірші за столом Стівенсона,
Пером чорного лелеки
(Без жодної білої плями)
Пише нотатки по острів
Вкритий пальмами насолод
З озером, що по самі вінця наповнене
Вином нашого смутку
І сподівань наших вкрадених,
Десь між рядками «Лунь Юй» записаних.
Добре було Конфуцію –
Він дивився на царство У
Зазирнувши спочатку у своя «Я» -
Чи то світле від початку
Чи то просвітлене,
А тут в Ірландії
Дивлячись, як мій народ
Століттями розстрілювали
Зайди з брудними душами,
Сміюсь сміхом злим Бернарда Шоу,
Тінню рудою тиняюся
Та не від учора – а з часів
Туатала Техтмара,
У чашу з молоком зазираю
У його білому тумані бачу
Поетів з сумними очима…

...

Белое молоко чорной коровы
Шон Маклех

                « Тот лишь существует , кто скрытый ,
                Видимое - сон и призрак ... »
                (Григорий Сковорода )

... парень. Который!! Заглянул. В темноту...!

(в холодное...!!
Существо. Мира сего.

Сейчас...

... сочиняет. Стихи.
Сочиняет... (за столом...!) Стивенсона.

Пером...

Чёрного...!!
Аиста...!

(без всякого...) Белого. Пятнышка...

... пишет. Заметки...
Про... остров.

... покрытый. Пальмами. Наслаждений...!!
... с озером...!

(до краев...!!) Наполненным...!
... вином. Нашей грусти. И...

Надежд...!
Наших. Украденных.

...

(где-то...) Между строками. «Лунь Юй». Записанными.

...

Хорошо...! Конфуцию.

...

Он... (смотрел...!!) На царство «В».
Заглянув... сначала. В свое «Я».
 
То. Светлое...! (от начала...

...

То!
Просветленное...!!

...

А здесь... в Ирландии.
Глядя...!

(как мой народ...) Веками. Расстреливали...!!

... придя!! С грязными. Душами...!

...

Смеюсь...

...
 
... смехом злым. Бернарда Шоу... (тенью рыжей...
Брожу. И смеюсь.

Но... не со вчерашнего.
А... со времени!! Туатала Техтмара...

... всё заглядываю. В чашу... с молоком. Заглядываю...

...

(в её...!) Белом... тумане. Вижу...!!

...

Поэтов...

...

... с грустными глазами. Поэтов.

...

Вижу.

15.12.13г

Рецензия на «В мечтах летящая звезда» (Александр Савостьянов)

http://www.stihi.ru/2013/12/14/10745
=================================================

... мечта. Звезда. Сады... и лОзы...!!

Как...
(не - меняй...!

Все... (эти - позы...

... МЕЧТА-ЗВЕЗДА. А НЕБО-ЗВЁЗДНО...!

...

(и - знаешь...!

...

Рано... или - поздно...!!

...

Осуществляется...
Мечта...

15.2.13г.