Заспиваем, батько

Николай Андриец
     *   *   *
Заспіваєм, батько,
Пісню на два голоса.
Що співала мати нам,
Про чорного ворона.

А дощі йдуть рясно,
Жито народилось,
Мамо, як невчасно,
С Богом ти зріднилась.

Пливе місяць, як човен,
На небі далеко.
Похилилась верба твоя,
Відлетів лелека.

Пішов туман яром,
Пішов долиною,
Сонце вкрила хмара,
Співаєм з журбою.

Прийшла біда,бідонька,
Не бажаю ворогу,
Мамо, твоя зіронька,
З неба впала додолу.

сьогодні вночі помер мій батько.
Добра йому пам'ять. 03.11.2015.