В холодный декабрьский вечер. укр

Ирина Бондарь Левобережная
В холодний грудневий вечір…

Дерева зима мереживом виткала,
Вітер на небі грається хмарами,
А місяць так дивно 
                – то є, то не видно,
Як хтось величезним блима ліхтариком.
Сніг вже не ковдрою – місивом мокрим,
Всі перехожі скоцюрблено-лічені.
Біла крупа – за комір, на щоки,
Фари кружіння снігу підсвічують…

…Як ти?
             Чи тепло тобі на душі?
Чи не болить тобі?
              Чи не сумується?
Світиш, як завжди ти, чи збайдужІв?
Милий, наснись мені…
                Серце хвилюється…