Веселин Ханчев

Владимир Игнатьевых
пер с болгарского


Русокосая и курносая,
Синеокая дочка моя,
Спи. Не знай, как разбросаны
В залпах, в грохоте крики "Ура".
 
Спи, дочурка моя ненаглядная,
Спи в спокойной тиши. На-ни-на!
Здесь иду среди грозного боя я
что б спасалась твоя тишина.


* * *

Русокоса моя, чипоноса,
синеока моя дъщеря,
спиш си ти.Не знаеш ти какво са
залповете, грозното "ура".

Спи, далечна, ненагледна моя!
Спи си в тишината.Нани - на!
Аз вървя сред грохота на боя,
за да пазя твойта тишина.

Веселин Ханчев