Ридае вiтер, стогне за вiкном...

Борис Смыковский
Ридає  вітер,  стогне  за вікном.
Судомливо  щемить  розкрите  серце.
Скажи,  коли  закінчиться цей  сон?
Полиш  мене,
                крижаний  подих  смертний!
Гримить  вночі  гроза  серед  зими.
У  спалахах дерев  чорніють  руки.
Чи  вимолять?  Чи  знайдем, Боже, ми
В  цю довгу  ніч
               до  тебе  путь  крізь  муки?
Омий  лице  холодним  цим дощем.
Поплач, душа,
              уже  ти повна вщерть.