Майдан

Борис Мохонько
Зійшлися люди на майдані,
Як це бувало вже не раз.
Ми йти в Європу забажали,
Та тільки знов, щось негаразд.

Прийняти нас там не готові,
А може бути навпаки.
Чому такі ми безтолкові?
На місті топчімось роки.

Іти усі нам заважають,
В громаді нашій роздирай,
Один другого зневажає,
Протистояння через край.

У нас усе не так, як треба,
Свавілля і нахабство у честі,
Не допоможе нам і небо,
Історію паплюжимо в багні.

Звучить чужа, не рідна мова,
На цьому робимо розбрат,
«Зомбує» нас  перо і слово,
Йдемо все дивлячись назад.

Чому роки розбрат між нами?
Протистояння  Заходу і Сходу
І живимо давно ми ворогами,
Коли єдиним станемо народом?

Щоби було  у нас порозуміння,
Одна мета і ціль була єдина.
В  Європу приймуть без сумління,
Така їм і потрібна Україна.

Майдани нам,  не допоможуть,
Бо долю криком не змінити.
За неї, люди, битися негоже,
Ми це повинні зрозуміти.

Повагу й милість проявляйте,
Не піддавайтеся брехні,
Протистоянь не допускайте,
І не живіть, прошу, у злі.

Людей не можна зневажати,
Топтати гідність їх і честь,
Тільки «ганьба!» усе кричати,
У нас слова і інші єсть.

До інших треба дослухатись,
І поважати вибір їх,
А коли треба  - об’єднатись,
Не допускати в душу гріх.

Бо небо за гріхи карає,
Не буде прощення, пойміть!
Жорстокість Бог не поважає,
На злочини краще не йдіть.

Живіть у мирі і любові,
Навчайтесь поважати всіх,
Не допускайте, люди, крові,
Нехай лунає тільки сміх!

Закони треба поважати,
Щоб не робити помилок.
Повинні всі запам’ятати,
Хто думає – тому допомагає Бог!