Одна дама из Португалии... Лимерик, Эдвард Лир

Наталья Дробицькая
Одна дама из Португалии
увлекалась морскими далями.
В позах странных стояла,
горизонт изучала,
но ни шагу из Португалии.

***

There was a Young Lady of Portugal,
Whose ideas were excessively nautical:
She climbed up a tree,
To examine the sea,
But declared she would never leave Portugal.