У мами на городi бiля рiчки

Зинаида Лиханосова
   У мами на городі,біля річки
   калиноньки полум"яніють вряд.
   Та ягоди іх,майже єкзотичні,
   під снігом, мов ті зіроньки ,горять.

   Пагінчіки  взяла в тому садочку.
   В новому,нині рідному , краю
   я посадила під вікном, в куточку,
   калиноньку- подруженьку свою.
 
   Тож, під віконцем мамина калина
   стоіть,червоним полум"ям пала ,
   як згадка про далеку Батьківщину,
   де я колись з матусєю жила.