Visul naste implinirea... на румынском языке

Анатолий Унку
Iti dau intalnire
                la fundul tacerii,
Unde pana si ploia adoarme
                scurganduse
                pe geamul indiferent,
Unde seara de dupa geam,
                moare in bratele noptii.
Tacere.Carti.Poezii.
Focul din semineu si el
                atipeste coplesit
                de monotonie.
Cufundare in liniste...
                Auzi?..nu auzi...
Picura linistea sporind Marea Tacerii.
Seara in disparitie.
                Fundul tacerii.
                Noi in doi si...
Visul naste implinirea...

      
        (Anton Barbu) a.04.05.2001