Ariciul... детские на румынском языке

Анатолий Унку
Pas,pas,pas in liniste,
Merge un ghem prin miriste,
Eu in maina l-am luat,
Insa el m-a intepat.

   L-am scapat in iarba mare,
   Caci ma intepase tare,
   De ce esti asa de rau,
   Printre lacrimi intreb eu?

Ghemul se desfasura,
Si la fuga o lua,
Si zambindu-mi pe furis,
Sa ascuns intr-un tufis.

   Inspre seara prin livada,
   Ghemul iarasi se arata,
   Si trecand pe sub copaci,
   Sa ales cu mere-n ace.

  (Anton Barbu)  a. 14.03.2006