Шон Маклех - 27 и - Мишка...

Катерина Крыжановская
Чорно-бiле кiно
Шон Маклех
                «Доля залюбки повторюється у варіантах і паралелях…»
                (Хорхе Луїс Борхес)

У снах моїх чудних всі хмари – горобці.
А я блукав стежками манівців
Німого й чорно-білого кіно,
Що в небо проектує дивний кінокрут –
Там тіні нас не звеселяють - мруть.
Я - просто крук, що на сухому дубі
Серед пустелі скель, на кинутому зрубі
Старих легенд собі знайшов гніздо:
Не знаю чи насправді це чи до
Реальності, що дивна як мара
У снах слизьких болотного щура,
У мріях зашкарублих черепахи
Я йду (не йду – лечу!) на плаху.
Я дзеркало розбив у келії тісній
Поганий знак… У порожнечі – на стіні
Я дерево крислате зобразив,
Щоби на ньому лиховісний Див
Пророчив про ліси, де крім сухих ялин
Ще є шматочок неба… Дивних змін
Собі, а ще нірвани побажав,
Коли минув самайн…
Як солодко серед його заграв!
У м’якості святої чорноти
У нескінченності і німоті!
Мале дитя тримає іграшку в руках
Ведмедика… І радість на очах…


...


Черно - белое кино
Шон Маклех
                «Судьба охотно повторяется в вариантах и параллелях ...»
                (Хорхе Луис Борхес)

В снах моих чудных... все. Облака - воробьи! А я.
... всё. Бродил...!
(трОпами... околичностей...

Немого...

... и. Черно - белого. Кинофильма...!
Что проектирует! В небо...
Странный... киномеханик.

...

... там тени. Не... веселят умирают.

...

... а. Я... (просто... ворон.
... что. На сухом... дубе.

Посреди пустыни... и скал.
(на - брошенном!) Срубе. Старых... Легенд.

... свил. Гнездо...!

Но... не знаю... (так ли это...
... или. К Реальности. Странная... туча.
В снах... тех. Скользящих...

... болотная крыса. В мечтах (заскорузлых) У... черепахи.

...

Я иду...

...

(не ухожу!) Я лечу!! Я лечу... прямо на плаху.

...

Разбитое... зеркало...
(в келье тесной...) Это... плохой. Знак.

... В пустоте - на стене. Я. Древо (разлапистое...!) Изобразил.
Чтобы на нём... зловещий. Кто то! Предсказал (о лесах... где...

... кроме!! Сухих елей. Есть...! Ещё...

... и. Кусочек...! Неба...!!

...

(странных - во - мне...) Изменений.

...

... а еще. Пожелал... нирваны.
(коли... прошел...) Сбор... урожая...

...

... сладко. Как! Посреди. Заиграло.
(в мягкости этой...) Святой черноты.

... в бесконечности (и в безмолвии!!

...

... малым. Дитя (держу...) Игрушку... в руках...

...

Мишка.

...

... и. Радость. Является (на глазах...