З днiв минулих

Анатолий Павленко
Нехай  таке  і  не  присниться…
Ми,  босоногії  хлоп’ята,
У  місті  знали  всі  крамниці,
Могли  де  хлібом  торгувати.

Забути  я  не  взмозі  й  досі:
Ми  ціну  хлібу  пізнавали,
Як  в  кулачках  дитячих  гроші
Крізь  сльози  й  натовп  просували.

Хоч  ребра  чергою  пом’яті,
Та  й  ноги  не  топтали  ніби,
Додому  все  ж  несли  завзято
Обкусані  краюхи  хліба.

---