Тарас Шевченко Черноброва и красива

Семен Вайнблат
***   

Черноброва и красива 
Несет кружку пива.
А  я  глянул, —  пошатнулся,
Даже содрогнулся... 
Кому  она  пиво  носит? 
И босая ходит?
Бог всесильный!  Твоя  сила 
Тебя же подводит.

15  января  1860, 
С.-Петербург

Перевёл с украинского Семен Вайнблат


Тарас Шевченко

*** 

Дівча  любе,  чорнобриве 
Несло  з  льоху  пиво. 
А  я  глянув,  подивився  — 
Та  аж  похилився... 
Кому  воно  пиво  носить? 
Чому  босе  ходить?.. 
Боже  сильний!  Твоя  сила 
Та  тобі  ж  і  шкодить. 


15  січня  1860, 
С.-Петербург