Козге гузэллек!!!

Ваннур Рахматуллин
Козге гузэллеккэ карап соклана идек
Урман эчлэрендэге аланда.
Котмэгэндэ кабынып киткэн сою,
Юкка чыкты да бит уйламаганда.

Коннэр аяз, кояшлы иде лэ бит
Сойкемле иде бар табигать.
Тик шулайда язмыш узгэртте бит
Бэлкем булгандыр ул фэкэт, сынау, шарт.

Юк, булмас тыр,бутэн очрашулар
Бэлкем беэгэ шулай кирэк булгандыр.
Ходай тэгэлэнен амин дигэн
Вакытына туры килгэндер.

Козге сары яфракларда ям бар иде
Алар инде тагын саргайды.
Сою хэм сюелу аралары,
Тагын, тагында бит ерагайды.

Кунеллэрдэ омет бар иде лэ,
Йорэклэрдэ хэзер инде салкынлык.
Нигэ сокландык икэн козге гузэллеккэ
Була алмагач ул вэ, гомерлек.

Упкэлэшмик узган язмышка
Упкэлэшудэ сон ни файда.
Оныта алмам сине бэгьрем
Булсам да мин инде кайда.

18. 11. 2013ел.