Северная звезда бел. мова

Матэ Лакиато
У цябе сонца ў сэрцы: так часам здараецца,
што яно ўнутры паперу душы асмаляе...

У тебя солнце в сердце, так иногда бывает...
оно бумагу чужой души опаляет слегка,
и лед тает, и бумага сгорает...
Кремень выточит только вода...

У цябе жывая вада ў вачах, і яна
абуджае паўночную зорку
...падаць уніз да зямлі ўсё бліжэй...
бо сонца халоднае ўзімку, а ўлетку вецер цішэй..

Так бывает, когда звезды сыплются с неба:
твоя вода живая в глазах встает цунами,
людям нужно зрелищ и хлеба,
а некоторым хватит и прикосновения света между телами...


17.11.13