Упкэлэмэ козлэргэ

Ваннур Рахматуллин
Козге пычрак диеп зарланма син,
Ул да бит, табигатьнен бер булэге.
Уз кунелен чиста булсын
Изге булсын синен телэген.

Козге тон, карангы диеп тэ борчылма
Уз оендэ булсын яктылык.
Хэр туар тан тыныч имин булсын
Тик Ходайдан сора син сабырлык.

Коннэр утсен тыныч имин булып
Балалар да булсын бэхетле.
Ходай айрым--айрым борчу бирмэсен
Ходаема мин бик--бик Рэхмэтле.

Кунеллэрдэ бушлык хэм сагыш?!?
Гэеплэмэ монсу козлэрне.
Таянма да син хич кемгэ
Ихтибарга да алма буш сузлэрне.

Ярдэм итмэс сина буш сузлэр
Тик узен генэ белэсен.
Донья тулган гыйбрэт белэн
Анысын син узен дэ курэсен.
13.11. 2013ел.