Вечернее. Ольга Сафронова. Пер. на бел

Дарья Дорошко
        Вечаровы

У восені празрыстая душа,
Як светлы лес, што скінуў лісце долу.
Брыдзем пад золатам нябёсаў голых,
Дзень дагарэць дазвання паспяшае.

Расплывісты, нібыта акварэль,
Сплывае парк у прыцемках ціхутка
У вечаровы Сож, і промень хуткі
Лязом апошнім рэжа лісця прэль.

Ізноў запаліць Гомель ліхтары.
Сцямнела ужо, ды сонечна на сэрцы.
Наш светлы дзень, што дагарэў на рэчцы,
Як скарб, мы захаваем унутры.


Вечернее
Ольга Сафронова Таганрог
У осени душа светла,
Как светел, сбросив листья, лес...
День скоро догорит дотла:
Бредём под золотом небес.

Вечерний парк стекает в Сож,
Расплывчат, будто акварель.
Нарезал луч, как острый нож,
Ломтями лиственную прель.

Темнеет... А душа светла.
Включает Гомель фонари...
И мы идём, полны тепла –
И тихий свет храним внутри.
http://www.stihi.ru/2013/11/08/10333