Граeться свiтло в зелених очах...

Борис Смыковский
             *   *   *

Грається світло в зелених очах,
Сяє проміннячком світле волосся,
Поряд живеш в загадкових світах,
Ніччю шепочеш, мов лагідний дощик:
-  Чом не ідеш, я іще не твоя.
Золота клаптик, блукаюча осінь,
Тиха і ніжна, мов літня зоря.
Чом же вогнем
                моє серце взялося?