Ми грiшнi. Уклонiмося вогню...

Борис Смыковский
             * *   *
Ми грішні. Уклонімося вогню.
Хай займеться палаюча надія
Над мороком
             земних
                пекельних мук.
Хай оживе
            бентежно
                в серці віра.
Яким багаттям
               борг я відкуплю,
Що вибрати:
                палити,
                чи згоряти?
Над скелями,
               над морем, полечу,
Крізь ніч і бурю,
                сяєвом палати...
Посеред хвиль
                любов долає путь,
Хай не до нас,
               та нам вогні здіймати.