Струмок

Борис Мохонько
         

Біжить струмок, шумить водою,
В проміннях сріблом виграє.
І повноводний він весною,
Бурхливим весь потік стає.

Куди біжиш, що із тобою?
І звідки силу ти береш?
Змиваєш на шляху водою
Чого ти людям страх несеш?

Із нього звикли пити воду,
Вода прозора, як сльоза,
Дає нам силу, знімає втому
Цілюща і жива вода.

Неси коханому вітання,
Скажи, як я його люблю.
У мене ще одне прохання:
Водою землю напувай мою.