Кайтыр юллар инде киселгэн...

Ирида Акалы
Кыз- бала ул кошка тин
 Канатлангач оча оясын ташлап?
Э йорэк бит жиргэ бэйлэнгэн
 Булмый аны хич тэ анлап...

Сагындыра, бик тэ сагындыра,
Тэпи атлап киткэн жирлэрем,
Нэни чакта уйнап ускэн бакчам,
Ан-белем биргэн мэктэбем...

Кайнар яшьлек кабызган учак
 Су буенда дорли кебек кайчак,
Очып кайтып кына килер идем
 Уткэннэргэ, сина-балачак!!!

Киселгэн шул кайтыр юллар,
Канатларым монда береккэн,
Котэр мине безнен тирэклэр,
Монсуланып калган нилектэн?!?