Чишмэлэрнен кэдерен белегез!!!

Ваннур Рахматуллин
Колгэндэ дэ чишмэ кебек челтерэп
Матур итеп тыйнак колегез.
Тэнгэ---жанга сихэт-дэрмэн биргэн
Чишмэлэрнен кэдерен белегез.

Дулкынланып. йорэклэргэ агып
Утсен сезнен хэрбер конегез.
Купме сахра сусыз кибэ. сула.-
Чишмэлэрнен кэдерен белегез.

Сусыз калсак эгэр. корыячак
Тэбигэтьнен иркэ голе без.
Жиллэр иссен. назлы голлэр уссен.--
Чишмэлэрнен кэдерен белегез!

Их! яшисе иде озын--озак---
Тэбигэтьтэн башка уле без.
Кемдер зарыгып. бер йотым су сорый.--
Чишмэлэрнен кэдерен белегез!!!.