Мэхэббэт сынавы

Ваннур Рахматуллин
Мэхэббэтне котэ белегез СЕЗ,
Котулэре биктэ авыр булсада.
Яныгызда йоргэн дуслар соям диеп,
Кунелегезне, тырмап торсада.

Ашыкмагыз гына, табылыр ул,
Бик еракта, яки якында.
Жаннар белэн, жаннарыгыз очрашырлар,
Карашларыгыз да, чорналыр ялкынга.

Бер караштан башыгыз да, эйлэнеп китэр,
Куларыгыз, тартылырлар, кулларга.
Хэттэ, бераз гына сонлап килгэн союдэ,
Тиш тугел, хичтэ сонларга!

10..10..2013 ел.